woensdag 20 oktober 2010

Ding 4 en 5

RSS en RSS feeds vinden

Eerst weer heel veel gelezen over het ding RSS. Hier gaat heel veel tijd in zitten. Ik heb steeds nogal wat problemen om op de site van 23 dingen / kopgroep te komen. Zet nu de virusscanner uit en dan gaat het wat beter. Dit vind ik een vervelende oplossing maar het moet zo maar.
Vervolgens aangemeld bij google reader.
Verschillende feeds toegevoegd. Bijvoorbeeld van de KNMI omdat ik voor mijn hobby zeilen altijd veel op weer en wind sites kijk. De KNMI legt ook duidelijk uit wat RSS betekent. Aantal feeds in mappen gezet van google reader. Dit maakt het een stuk overzichtelijker.
Ook heb ik de google blogsearch uitgeprobeerd en de egofeed bestudeerd. Allebei handige hulpmiddelen. om te zoeken.
RRS kan goed gebruikt worden op de site van de bibliotheek om klanten te attenderen op bijvoorbeeld nieuwe boeken, lezingen of nieuwe acties. De klant vraagt zelf om deze informatie dus zou de nieuwsbrief kunnen vervallen.
Leuk vind ik de feeds van de blogs die ik volg. Verder  weet ik nog niet of ik RSS veel zal gaan gebruiken.
Je moet heel erg selectief te werk gaan anders wordt je overspoeld met informatie.
Wel weer wat geleerd. Ook dat je niet zomaar alles moet aanklikken en op moet abonneren.

3 opmerkingen:

  1. Dit ding is tot op de bodem uitgewerkt. Hier heb ik niets aan toe te voegen. Ik ben het met je eens dat je met RSS heel selectief te werk moet gaan, wil je niet ten onder gaan aan informatie overload. Ik word altijd blij van organisaties die verschillende feeds aanbieden. Musje heb ik zojuist geattendeerd op de RSS van Vroege Vogels. Die hebben het begrepen. http://vroegevogels.vara.nl/Vroege-Vogels-RSS.498.0.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij is het ook van belang om regelmatig je rss na te lopen eventueel weer eens wat te schrappen. Zodat je uiteindelijk alleen die info ontvangt die je echt van belang vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede blog Carolien!
    Je bent er echt ingedoken en hebt alles bestudeerd. Ik heb er ook over nagedacht dat nieuwsbrieven waarschijnlijk zouden kunnen vervallen, dat werkt toch langzamer, maar ik denk dat nieuwsbrieven per mail door de oudere klanten toch nog op prijs zullen worden gesteld.
    Veel mensen zullen inmiddels in hun enthousiasme allerlei feeds hebben toegevoegd en inmiddels weer veel geschrapt, nadat ze ontdekten dat ze toch wel heel veel informatie binnenkregen. (Inclusief mezelf)
    Bovenstaande link van ProBiblio is een mooi voorbeeld hoe sites RSS zouden moeten aanbieden, hier kunnen bibliotheken een voorbeeld aan nemen.
    Ga zo door en op naar Ding 6!

    BeantwoordenVerwijderen